Telefon
WhatsApp
1980 öncesini yaşatamadılar
reklam1

1980 öncesini yaşatamadılar      

Artvin de seçim çalışmalarını yakından takip eden bir basın mensubu olarak  gurur duyacağımız ve örnek göstereceğimiz o kadar çok şeye şahit olduk ki. Onlardan sadece gözlemlediğim bir durumu sizinle paylaşmak istedim. Gerilen ortama, çay sohbetlerinde ki yüksek sesle ve atarlı konuşmalarda hiçbir zaman kin ve nefret söylemleri yaşanmadı.

Hatta ve hatta öfkesini şöyle dile getirenler çokça oldu

-Hadi çok konuşma söyle da iki çay da içelim!

Çaylar hemen Sol Parti seçim ofisinin dibinde ki çay ocağından söylendi. Yanın da MHP, onun yanında CHP ofisleri ve ofislerde parti seçmenleri dolup dolup taşıyor. Az ilerde İYİ parti’nin seçim ofisi orada da çay kaynıyor her düşünceye sahip seçmen çayını içiyor değerlendirmede bulunuyor sohbetini edip ayrılıyor. İYİ Parti Ofisinin hemen yanında Kut-ül Amel Zaferimizi çağrıştıran Kut’ul Restorantı.

İnsan  düşünmeden yapamıyor. 1980 öncesi bizi birbirimize kırdıran aynı evde yaşayan kardeşleri birbirine düşman edenler kimlerdi ? Çok sonra anladık bunu bize kimin yaptığını. Anladık ve bir daha böyle bir oyuna gelmedik. Söylediğim konum Hopa’dadır. İnanılmaz bir hoşgörü ve saygı vardı partilerin ofislerinde. Yanyana oluşlarının hiçbir şekilde rahatsızlığı yaşanmadı. Herkes kendi işinde gücünde. Kararını zaten vermiş seçmen. Ne kadar tartışırsan tartış bir yere varılmayacağı gün gibi ortadaydı her şey. Bu yüzden gerek ofislerde gerek seçim ofislerini ziyaret eden seçmen hemen yanı başında bulunan farklı partilere mensup seçmenle memleket insanı olduğunu  unutmadan, kalp kırmadan, can sıkıcı konuşmadan süreci yürütmüştür.

Öte yandan sahada ki vatandaşın feryat figan atıfları gözümün önüne geliyor da ilk iki sırayı paylaşan vekil adaylarına söylemediğini bırakmamış, hatta bir daha oy vermeyecekleri yönünde kesin kanaatlerine tanık oldum. Ancak ne hikmettir ki yine bir sağdan, bir soldan  tepki gösterilen iki kişinin oyu yine yüksek çıktı. Artvinli seçmen artık Artvin’in tamir edilemez sorularının niye tamir edilmediğini ve kendilerini beş yılda bir görmeye gelen ve ortaya çıkan adaylara oy vermeyeceği nidaları inandırıcı gelmemekte. Artvin gelecek beş yılda yapılmayan ve onarılmayan  çalışmayan vekilden ve yatırımdan yolların durumuna, iş sahaların azlığından, ekonomi de ki çöküş konusunda hiçbir şey söylemeye hakkı yoktur. Daha önce denenmişlerin ne kadar, ne yapıp yapamayacağı yine ortadadır. Yani Artvin bir kez daha kaderine teslim edilmiştir. Artvin takım tutar gibi parti tutmuştur. Değiştirmeyi cesaret edemeyenler beş yıl her şeye kabul olduğunun fotoğrafıdır bu sonuçlar Artvin için.

 

 

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

uzaunkaya

Reklam

300*250

Artvin Nöbetçi Eczaneler

Artvin nöbetçi eczaneleri
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği