Telefon
WhatsApp
GES’lere Yeni Teşvikler Geliyor
reklam1

GES’lere Yeni Teşvikler Geliyor

Artvin Sanayi Sitesi ve Sanayi Esnafının Bu Teşviklerden Yararlanması İçin Siyasiler Devreye Girmeli

Gelişen teknoloji ve artan nüfus tüm Dünya ülkelerinin enerji kaynaklarını arttırmaya yönelik yeni çalışmalara yönlenmelerini sağladı. Tüm Dünya ülkeleri gibi ülkemizde yeni enerji kaynaklarına yönelirken, özellikle de güneş ve rüzgar enerji kaynaklarına da ayrıca önem veriliyor. Bu kapsamda son yıllarda ülkemizde güneş ve rüzgar enerjisi için birçok çalışma yapılırken, özellikle 2024 yılı itibariyle bireysel ve kurumsal enerji projelerine yeni teşvikler verilmesi gündeme geldi. Özellikle güneş enerji projelerine yeni teşviklerin geliyor olması akıllara Artvin Sanayi Sitesi’nin yeterince destek alamadığı için gerçekleştirilemeyen Güneş Enerji Projesi’ni ve dolayısıyla sanayi esnafını getirdi. Bizde gazete olarak başkanlığı döneminde GES Projesi için önemli çalışmalar yapan Artvin Sanayi Sitesi’nin eski başkanı İsmail Ustael ve Proje danışmanı Köksal İspirli’nin mücadelesinden yola çıkarak bu projeyi yeniden gündem yapmaya karar verdik. Her şeyi ile tüm hazırlıkları gerçekleştirilmiş olan Artvin Sanayi Sitesi’nin GES Projesi’nde bu sefer fırsatın kaçmaması için başta Bakan Faruk Çelik ve Artvin Valisi Cengiz Ünsal’ın da devreye girerek gerekli bürokrasi desteğinin sağlanması ve de gerekli evrakların hazırlanması için de projeye danışmanlık desteğinin verilebilmesi arzulanıyor.  İşte çok dikkat çekecek olan GES’lere yeni teşvik konusu ve Artvin Sanayi Sitesi GES Projesi’ne ilişkin haberimiz.

 

Yenilenebilir Enerji Yatırımlarına Yeni Teşvikler Geldi

 

Yenilenebilir enerji sektöründe yatırım teşvik belgeleri ve tamamlama vizeleri için yeni düzenlemeler gerçekleşti.

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararın uygulanması ile ilgili Resmi Gazete’de yayımlanan 28 Kasım 2023 tarihli tebliğde, güneş ve rüzgar enerjisi üretim yatırımlarına yönelik önemli değişiklikler yapıldı. Bu değişiklikler, bölgesel yatırım teşviklerinin kapsamını genişletiyor ve yatırımcılara daha fazla destek sağlanmasının önünü açıyor. Ayrıca, yatırım teşvik belgesi alındıktan sonra yapılan yatırımların tamamlanması için gereken süreçlerde de yenilikler getirildi.

 

Güncellemelerin yatırımcılara getirdiği avantajlar

 

Yeni düzenlemelerle birlikte, güneş ve rüzgar enerjisine dayalı projeler için teşvik belgelerinde belirtilen süreçler ve gerekliliklerde kolaylaştırmalar yapıldı. Bu, özellikle lisanssız elektrik üretimi yapacak yatırımcılar için büyük fırsatlar sunuyor. Ayrıca, yatırım teşvik belgeleri ve tamamlama vizeleri ile ilgili yapılan güncellemeler, mevcut belgeleri olan yatırımcıları da kapsıyor ve onların mevcut projelerinde de avantajlar sağlıyor.

 

Faiz desteği uygulamalarında değişiklik

 

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğ’in 13’üncü maddesindeki değişiklik ile faiz desteği uygulamalarında bir yürürlükten kaldırma gerçekleştirildi. Bu değişiklik, yatırım teşvikleri sisteminin daha işlevsel hale getirilmesi amacını taşımakta.

 

AB Projeleri ve KOSGEB Yoluyla GES’lere Yeni Teşvikler Geliyor

 

Yenilenebilir Enerji Projeleri içerisinde özellikle Güneş Enerjisi ve Rüzgar Enerjisi projelerine yönelik olarak Avrupa Birliği Hibe Programları ve de KOSGEB aracılığıyla yeni teşviklerin verilmesi gündeme geldi. 2024 yılı içerisinde özellikle Ocak ve Şubat ayları içerisinde başvuruların alınacağı yeni teşvik sistemleri ile güneş enerji projeleri ile rüzgar enerji projelerine yeni destekler vererek bireysel ve kurumsal projelerin bu alandaki yatırımlarının önünün açılması hedefleniyor. Konuyla ilgili olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tüm üyelerinin katılımı ile eğitim çalışması başlatarak 2024 yılı içerisinde düzenlenecek olan yeni teşvikler için üyelerine eğitim vererek yatırımcıların bu alana yönlenmeleri için destekleme çalışmasında bulundu.

 

Artvin Sanayi Sitesi’nin GES Projesi İçin Yeni Bir Fırsat

 

Yaşanan bu yeni gelişmelerin ardından Artvin Sanayi Sitesi’nin geçtiğimiz yıllarda hazırlıklarını gerçekleştirdiği GES Projesi’ne yeterince destek sağlanamadığı için proje askıya alınmıştı. 2024 yılında yeni teşviklerin GES Projelerine destek verileceğinin beyan edilmesi ve bu yönde yatırımcıların teşvik edilmeye çalışılması sonrasında Artvin Sanayi Sitesi’nin dönemin başkanı İsmail Ustael ve Proje Danışmanı Köksal İspirli tarafından hazırlanan ve büyük ekonomik getiri sağlayacak ve ülkemize de enerji katkısı sağlayacak olan projenin yeniden gündeme getirilmesi durumunda projenin hayata geçirilebileceği ifade edildi. Konu ile ilgili olarak Çoruh Postası Gazetesi olarak haberimizi yeniden gündeme getirerek GES Projesinin hayata geçirilmesi için bu fırsatında kaçmaması için ilimizin siyasilerinin devreye girmesi durumunda proje hayata geçirilebilir. Bu noktada Bakan Faruk Çelik ve Artvin Valisi Cengiz Ünsal’ın devreye girmesi ve projeyi sahiplenmesi arzulanıyor.

 

İsmail Ustael ve Köksal İspirli: Projemize sahip çıkılırsa hem ülkemiz hem de sanayi esnafımız kazançlı çıkar

 

Artvin Sanayi Sitesi’nde dönemin başkanı İsmail Ustael ve Köksal İspirli gazetemize yaptığı projeye ilişkin tüm ön hazırlıkların gerçekleştirildiğinin altını çizerek gerekli desteğin sağlanması durumunda projeye ilişkin gerek kurumsal gerekse de bireysel destekler alınarak projenin hayata geçirilebileceğini ifade ettiler. Ustael ve İspirli, projenin hayata geçirilmesi durumunda gerek ülkemizin gerekse de Artvin sanayi esnafımızın kazançlı çıkacağını belirterek, proje ile birlikte ülkemizin enerji ihtiyacının giderilmesine de Artvin ölçeğinde hatırı sayılır düzeyde bir katkı sağlanacağının da altını çizdiler.  

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

uzaunkaya

Reklam

300*250

Artvin Nöbetçi Eczaneler

Artvin nöbetçi eczaneleri
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği