Telefon
WhatsApp
Arhavi İlçesini Geleceğe Güvenle Taşıyacak Kocaman Bir Yüreğimiz Var
reklam1

Arhavi İlçesini Geleceğe Güvenle Taşıyacak Kocaman Bir Yüreğimiz Var

Halka Hizmetin Hakka Hizmet Olduğu Bilinciyle Belediye Başkanı Olmak İstiyorum.

Ender Kocaman: Arhavi İlçesinin Yeniden Karadeniz’in Paris’i Olarak Nitelendirilebilmesi İçin Adayım.

Siyasi partilerin yerel seçim hazırlıkları yoğun bir şekilde sürerken, partilerin belediye başkan adayları da bir bir ortaya çıkmaya başladı. AK Parti’den aday adaylarının belirlenmesinin ardından 26 Kasım 2023 Pazar günü Temayül Yoklaması gerçekleştirilirken, Arhavi ilçesinde de yerel seçim heyecanı yoğun şekilde yaşanıyor. AK Parti’nin Arhavi ilçesinde ise bir hayli iddialı, belediye meclis üyesi ve aynı zamanda Jeofizik Mühendisi olan adayı Ender Kocaman rüzgarı esiyor. Arhavi ilçesinin evladı olan, zaman zaman hayat onu başka illere göndermiş olsa da ilçesinden asla kopmayan ve ilçesine geriye döndükten sonra da Arhavi ilçesinde siyaset yaparak Arhavi Belediye Meclisi’nin AK Partili meclis üyesi olan Ender Kocaman ile dikkatle okuyacağınız bir röportaj gerçekleştirdik. Ender Kocaman, neden siyasete girdiğini, hedeflerini, belediye başkanı olduğu taktirde nasıl bir belediye başkanı olacağını ve de belediye başkanlığında öncelikli olarak ele alacağı konuları konuştuk. Arhavi’nin sorunlarını bilen ve bizzat yaşayan ve bilgi birikimi ile tüm bu sorunları çözerek ilçeyi yeniden Karadeniz’in Paris’i olarak nitelendirilmesini sağlayacak projeleri gerçekleştirecek Kocaman Bir Yüreğe sahip olduğunu ifade eden Ender Kocaman, “Arhavi’ye Ender Kocaman Lazım” diye konuştu. 

 

Arhavi Belediye Meclisinde AK Parti Meclis Üyesi Olarak Görev Yapmaktayım

Kısaca sizi tanıyabilir miyiz?

16 Mart 1970 doğumlu, evli ve iki çocuk babasıyım. Eşim Gönül Kocaman Artvin ili PTT Başmüdürü olarak görev yapmakta, çocuklarımız ise üniversite eğitimine devam etmektedirler. 

Aşağı Şahinler köyünden olup Arhavi’de ikamet etmekteyim. Karadeniz Teknik Üniversitesi mezunu olup Jeofizik Mühendisiyim. Türkiye’nin saygın firmalarında uzun yıllar yöneticilik yapmış şu anda Arhavi Belediyesi’nde AK Parti Meclis Üyesi olarak görev yapmaktayım. 

 

Ender Kocaman neden siyasete girdi ve neden Belediye Başkan adaylığı?

 

Siyasetin temelinin şehirden ve şehir yönetiminden doğduğunu biliyorum. Siyaset yerelde başlar. Türkiye’ye hizmet yolunda bende varım diyen her bir vatandaşımız gibi bende demokrasinin katılımcı boyutunun gelişmesine, ülke meselelerinin konuşulup tartışılmasına katkı sağlamak için Arhavi’de siyasete girdim. Siyasetin temelinin şehirden ve şehir yönetiminden doğduğunu biliyorum. Yerel siyaset ve yerel demokrasi, siyasetin temelidir. Bu yüzden yerelde ne kadar güçlü olursanız, yerel düzeyde katılım mekanizmalarını ne kadar geliştirirseniz o ölçüde demokrasinizde sağlam temeller üzerinde yükselir. AK Parti belediyeciliği tecrübesiyle, beyin gücü ve yetişmiş kadroları ile çok güzel örnekler ortaya koymuştur. Arhavi’de benimde yapmak istediğim temel düşünce insana hizmettir. Halka hizmetin hakka hizmet olduğu bilinciyle Belediye Başkanı olmak istiyorum.

Neden Ak Parti derseniz, siyasetin temelinde sadece millet var, yalnızca egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu düşüncesi var. Siyasetin amacı halka hizmet etmek, adaleti refahı ve kalkınmayı herkes için sağlamak, ülkemizin itibar ve kalkınmasını geliştirmektir. Siyaset hizmet üretiyorsa, sorun çözüyorsa, halkın iradesini yansıtıyorsa bir anlam taşır, işte Ak Parti bu amacı taşıdığı için Ak Parti diyorum.

 

Belediye Hizmetlerinden Arhavi Halkının Yararlanmasında Eksiklikler Gördüğüm İçin Yola Çıktım.

Siz aynı zamanda belediye meclis üyesisiniz. Bu soruyu size daha rahat sorabiliriz. Sizce Arhavi halkı yeterince belediye hizmetlerinden geçtiğimiz 5 yıllık süreçte yararlanabildi mi?

 

Öncelikle Belediye hizmetleri nelerdir biraz bunlardan bahsetmek lazım, su, imar, ulaşım ve kanalizasyon gibi çevre ve çevre sağlığı, kentsel alt yapı; temizlik ve katı atık; itfaiye, zabıta, acil yardım, kurtarma ve ambulans; defin ve mezarlık işlemleri hizmetlerimiz arasındadır. Tabi ki Arhavi belediyesinin hizmetleri konusunda bir yetersizlik görmekteyim. Belediye Başkan aday adayı olmamdaki en temel konu da bu eksiklikleri görmüş olmaktan kaynaklı olarak bu yola çıkmış bulunmaktayım.

İçme suyu tedarikinde, bu beş yıllık süre içerisinde oldukça sık sorunlar yaşandı. Bölgemiz oldukça fazla yağış alan bir coğrafyada bulunduğundan içme su kaynaklarımız yağan yağmurlardan etkilenmektedir. Hemşerilerimiz bu durumdan çok fazla etkilenmiştir. Her yağmurdan sonra ya çamurlu su ile karşılaşmış ya da su kesintisi yaşamıştır. Belediye bu konuda gerekli hizmeti verememiştir.

Çöp toplama ve taşınması konusunda defalarca sorun yaşanmış, çöpler zamanında toplanmamış ve sonucunda kirlilik ve kötü görüntüler olumsuz çevre şartları oluşmuştur. Bu konuda da Belediye gerekli hizmeti sağlayamamıştır.

Sokak hayvanları ile ilgili herhangi bir olumlu hamle yapılamamış, insanlarımız tedirgin, çocuklarımız korku içindedir.

Arhavi İlçesinin sorunları sizce nelerdir?  Belediye Başkanı olduğunuz takdirde ilk ele alacağınız konular nelerdir?

Az öncede belirttiğim gibi önce insana hizmet diyorsak yaşamın temeli olan su,  yani içme suyu tedariki en önemli sorundur. Belediye Başkanı olduğum takdirde, ilk ele alacağım konu temiz ve sağlıklı suyu halkın kullanımına sunmaktır. Daha önceki Ak Parti belediyesi döneminde içme suyu ile ilgili yatırımlar çok büyük bir oranda çözülmüştü. Su kaynağının çıktığı yeri Arhavi halkı bilir, bu kaynağın hemen yukarısında ormanlık alanda istihsal yapılınca toprak kıraçlaştı ve yağan yağmurlar su havzasını çamurlu hale getirdi. Bunun giderilmesi için bir buçuk km yukarıdan üstteki havzadan su alınacak direkt kaynaktan su çekilecektir. Bunun için küçük bir yatırım gereklidir. Bu üç ay gibi kısa bir sürede çözülebilecek bir konudur. 

 

Arhavi’nin Doğalgaz Sorunu Kökten Çözülecek.

Doğalgaz sorunu kökten çözülmesi gereken bir konudur. Devletimizin imkanları bu konuda kapımıza kadar gelmiştir. Sayın Bakanımız, bu konuda gerekli takibi en üst seviyede yapmış inşallah bizim belediyeciliğimizde 2024 yılı içerisinde bu sorun kökten çözülecektir. 

 

Kapisra Deresi Kontrol Altına Alınacaktır.

Taşkın sorunumuz mevcuttur, Arhavi Kapisre deresinin taşması sonucu Arhavi ilçemiz malumunuz sular altında kalmıştı. Devletimiz en hızlı bir şekilde müdahale ederek Arhavi’nin taşkın sorununu süratle çözmüştür. Lakin süreç devam etmekte ihalenin 2. Ve 3. Etapları ve dahası tamamlandığında Kapisre deresinin Arhavi tarafı Kavak köyüne kadar taşkın koruma duvarı ile kontrol altına alınacaktır. 

Bu proje DSİ projesi olup takibi DSİ Bölge Müdürlüğünce bu konuda gerekli takibi en üst seviyede yapmıştır, inşallah bizim belediyeciliğimizde önümüzdeki dönem içerisinde bu sorun kökten çözülecektir.

 

Sokak Hayvanları Konusunu İnsan Yaşam Alanı Gözetilerek Çözüme Kavuşturulacak.

Sokak hayvanları konusu uzunca zamandır gündemimizi meşgul eden insanımızı, çocuklarımızı tedirgin eden korkutan bir sorundur. Önce ne kadar başıboş sokak hayvanı var tek tek sayısal olarak belirlenecek. Nasıl müdahale edileceği konusu kent konseyi kurularak belirlenecek. Bu konu maliyeti yüksek, rehabilitasyonu uzun sürecek hayvanseverleri endişelendiren, önemli bir konu. Merkezde insan olacak önce insan yaşam alanı gözetilerek bir çözüme kavuşturulacaktır.

 

Arhavi’yi yeniden Karadeniz’in Paris’i Olarak Nitelendirilecek Hale Getireceğiz.

Arhavi’de akşam açık mekan bulmak neredeyse imkansız, akşam dokuzdan sonra yemek yiyecek lokanta dahi bulamazsınız. Şehir zaten karanlık sokak lambaları yetersiz, yürüyüş parkuru ıssız ve karanlık adeta ilçe uyumakta oysa komşu Hopa öylemi gece geç saatlere kadar faal ve canlı. Hani biz küçük İstanbul değil miydik ya da ilçemize Paris demezler miydi? Eğer Belediye Başkanı olursak Allah nasip ederse yürüyüş parkuru aydınlık olacak. Trafiğe kapalı bir cadde oluşturup, dükkanları gece geç saatlere kadar açık olduğu insanların buralardan faydalanabildiği mekanların bulunduğu alanlar oluşturacağız. 

 

Çay üreticisi ile ilgili bir projeniz vardı bu konudan bahseder misiniz?

Çay Toplama İşçiliği Projemizde Yüzlerce Kişiyi İstihdam Edeceğiz

Malum yöremizin en önemli geçim kaynağı çay tarımıdır. Genç kuşağın göç etmesi, iş bulma veya eğitim vb. sebeplerle ilçe dışına gidişi çay toplayan anne babaların yaşının ilerlemesi sonucu işçi ihtiyacı doğmuştur. Bu ihtiyaç yakın zamana kadar Gürcü işçilerle giderilmekte şu anda Afgan işçilerle palyatif çözümler üretilmektedir. Bu maliyeti yüksek ve turist pasaportlu işçi çalıştırma risk taşıyan bir yöntemdir. Ben taşeron bir firma üzerinde, sigortalı olarak çalışacak, haftada bir gün izin kullanacak, asgari ücretin biraz üzerinde tatmin edecek bir rakamla hem çalışanın kazanacağı ve istihdam olacağı hem işçiyi tutan köylünün kazanacağı hem de belediye taşeron firmasının kazanacağı bir yöntem öneriyorum. Bu şekilde eksik prim günü olanlar, boşta olanlar bu sisteme dahil olacaktır. Bakın çay fabrikalarına girmek için insanlar neler çekmekte, yılda 120 gün veya 180 gün sigortalı çalışmak için kuraya girmekteler. Bu sistemle yüzlerce kişi iş bulma imkanı bulacaktır.

 

ÇAYKUR Fabrikası Bizim Dönemimizde Taşınacak

Mevcut ÇAYKUR ile ilgili bir sorunumuz var, fabrika artık şehrin içinde kaldı, kavaktaki ÇAYKUR ait araziye biran önce taşınması gerekiyor. Bu konudaki görüşmeler aslında yapıldı sayın Bakanımız Faruk Çelik bey bu konuyu en iyi bilenlerdendir. Konu devletimizin büyükleri tarafından takip edilmektedir, İnşallah bizim belediyeciliğimizde taşınması işi biran önce yapılacaktır.

Arhavi’ye Ender Kocaman Lazım

 

AK Parti Ve Arhavi halkının tercihi neden Ender Kocaman olmalı ?

Ender Kocaman Belediye Sosyal tesisleri yapmak istiyor, ilçenin içinde çeşmeler yapmak istiyor, gençleri toplayıp nasıl bir Arhavi istediklerini sorup öğrenmek istiyor, Ender Kocaman yurdun diğer yanlarından kardeş köyler kardeş ilçeler kurmak istiyor, gençlerden turizm elçileri yapmak istiyor, ilçenin değişik noktalarına dilek şikayet ve öneri kutuları koyup halkın dertlerini dinlemek istiyor. Huzur evi yapmak istiyor, eşini kaybetmiş ekonomik sıkıntı çeken kişileri güvence altına alacak projeleri hayata geçirmek istiyor, sahil tarafı denizden kopuk tekrar denizle bütünleştirmek istiyor, bir tane iskele olsun istiyor, her şeyden önemlisi gençlerden oluşan kent konseyi kurup neler yapabileceğimizi konuşabilmek istiyor. Bunu kim için istiyor, Arhavi için, o yüzden Arhavi halkı Ender Kocaman diyor.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

uzaunkaya

Reklam

300*250

Artvin Nöbetçi Eczaneler

Artvin nöbetçi eczaneleri
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği